Hem  E-post  Skicka Fax  Om oss  Moskéguiden  Islam. kal.  Greg. kal.   Hijri


  Guds existens
  Guds egenskap

  Koranen
  Vetenskapen
  Skapelsen
  Fosterutveckling
  Övrigt

  Vad är Islam ?
  Trosartiklarna
  Islam. Högtider
  Ramadan
  Eid
  Monoteism
  Konvertering
  Islam. kalender
  Missuppfattning
  Missförstånd
  Övrigt

  Profetens liv
  Sista profeten
  Profetens hadith
  Följeslagare
  Övrigt

  Trosbekännelse
  Bönen
  Allmosan
  Fastan
  Vallfärden

  Matregler
  Tillsatser
  Alkohol
  Griskött
  Orientalisk mat
  Övrigt

Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul Aug Sep
Okt Nov Dec


  Audio
  Ladda hem
  Bazar
  Ordlista
  FAQ


الفقه الميسر

Online Kalender

Google

حصن المسلم

مصحف التجويدمصحف التجويد الملون


OBS! Denna site är anpassad främst för Internet Explorer.

Vad innebär det att leva?

Av: Bashar Al-Bagdadi

Vad innebär det att leva? Vad innebär ordet människa?

Alla dessa och fler är frågor som plågar många av oss genom livet, de är frågor som deffinierar karaktären hos oss människor. Svaret kan påverka våra liv på gott eller ont. Men vad är rätt svar då om det nu finns något sådant? Meningen är kanske att vi ska spendera våra liv i jakten efter svaret.

Det finns säkert någon som har det enkla svaret på frågan. Detta innebär i sin tur att den som söker svaret kommer att finna det. Men hur kan man vara så säker? För att livet inte är en lek, inte heller är det ett meningslöst slöseri med tid. Livet är en gåva med förbehåll om man så kan uttrycka det. En gåva som borde användas med visdom och ömhet. När vår allsmäktge herre skänker oss livet så ställer han krav på hur det ska användas och nyttjas. Han kräver att vi tar vara på gåvan, respekterar de som också har fått gåvan, men främst av allt kräver han av oss att vi ska utveckla livet, vi ska göra tillvaron bättre för alla andra runt om kring oss. "Den som lever för livet dör aldrig" brukar jag säga. Med det menar jag att en människa som lever för andra är en person som har funnit vägen till det eviga livet, den typ av liv som vi alla strävar efter, ett liv som sträcker sig över tid och rum. Endast så kan man nå den totala lyckan. Och är inte detta målet för oss alla? Att leva lyckliga i alla våra dagar. Vi människor strävar efter lyckan men vägrar offra för den, detta är ett faktum!

Vi var ute efter att definiera vad som kan betraktas som att leva. Medan jag skriver detta känns det som om jag kommer att behöva hela mitt liv för att kanske kunna få en någorlunda klar bild om definitionen. Jag vill alltså säga att jag inte har det definitiva svaret, jag har inte tillgång till en sådan kunskap. Men en sak vet jag, och det är att alla människor har en roll i den här världen. Alla finns vi här för ett syfte. Jag vet att många inte håller med om detta, men tänk på det en stund. Varför är vi människor så olika? Alla människor är ju unika på sitt sätt. Detta är också ett faktum! Så hade inte vi haft ett syfte och en roll här i världen skulle vi ju kunna vara helt lika. Det hade inte funnits någon anledning till olikhet eller mångfaldhet.

Så, vad har vi konstaterat? Vi har konstaterat att människan söker efter lyckan i sitt liv och vi har olika sätt att nå den. Men viktigast av allt är att vi alla måste inse att den enda sanna lyckan finns i att vara delaktig i något nyttigt och värdefullt för våra medmänniskor. Det är just den typen av lycka som är bestående för all evighet, det vet vi! Men hur vet vi vad som är nyttigt då? Detta är enligt min mening vårt syfte här i livet. Att inse våran rätta plats och kunskaper och därigenom kunna sätta ett mål för vår existens. Endast då kan vi nå den inre frid som vi alla söker. Och medan vi söker kan vi titta på de som har funnit sin lycka och avundas dem, för det är en bra drivkraft i målet att bli en värdig människa.

Bashar Al-Bagdadi
Malmö 2005-09-22
Bashar1234@hotmail.com<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa din vän om denna artikel:

Din väns email:
Ditt email:

Ditt namn:


©IslamGuiden:   islamguiden(a)gmail.com
www.islamguiden.com


Länktips:

Svenska:
Koranensbudskap
Moslim
Al-ibadah
Bilal
Islam
Hikma
Barnskolan
Quranaudio
Quranacademy
Konvertitguiden
Islaminfo
Muslimguide


English:
islam-guide.com
Muslimguide
Sultan
Islamway
Islamonline
Islamweb
Thisistruth
Islamicweb
Awareness
Moslim


Soumi:
Koraani
Islamopas


كوردى :
Zanstitajweed
Dangiislam
Muslimguide
Moslim


فارسى :
Ahlesonnat


العربية :
Al-islam
Islam-qa
Islamway
Sultan
Islamweb
Islamonline
Moslim
Muslimguide


Andra språk:

Al-islam
Islam-qa