Hem  E-post  Skicka Fax  Om oss  Moskéguiden  Islam. kal.  Greg. kal.   Hijri


  Guds existens
  Guds egenskap

  Koranen
  Vetenskapen
  Skapelsen
  Fosterutveckling
  Övrigt

  Vad är Islam ?
  Trosartiklarna
  Islam. Högtider
  Ramadan
  Eid
  Monoteism
  Konvertering
  Islam. kalender
  Missuppfattning
  Missförstånd
  Övrigt

  Profetens liv
  Sista profeten
  Profetens hadith
  Följeslagare
  Övrigt

  Trosbekännelse
  Bönen
  Allmosan
  Fastan
  Vallfärden

  Matregler
  Tillsatser
  Alkohol
  Griskött
  Orientalisk mat
  Övrigt

Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul Aug Sep
Okt Nov Dec


  Audio
  Ladda hem
  Bazar
  Ordlista
  FAQ


الفقه الميسر

Online Kalender

Google

حصن المسلم

مصحف التجويدمصحف التجويد الملون


OBS! Denna site är anpassad främst för Internet Explorer.

Vägen till Paradiset

Av: Dr. `Abdullah al-Shimemeri
Källa: www.islaam.com

Säkerligen är det yttersta målet för varje muslim paradiset. Som med alla aspekter av det osynliga, man bara kan föreställa sig genom analogi, men dess verklighet är långt bortom beskrivning på något mänskligt språk. Allah (SWT) har förberett för Sina tjänare.." vad intet öga har sett och intet öra har hört och som aldrig förekommit i ett mänskligt hjärta. " [Al-Bukhaari, Muslim och andra] Detta eviga hem är inte begränsat till vad som beskrivs här av materiella och spirituella njutningar, för det inkluderar "allt själen har längtat efter" och till sist, den största och mest kompletta njutningen bortom all fantasi - närvaron och närheten av Skaparen själv.

Vilka är arvtagarna till sådan välsignelse? Vilka är de själar värda sådan belöning?

Det är vanlig uppfattning bland muslimer i dag att alla som bekänner "La ilaha illa Allah" och "Mu?ammadun Rasoolullah" kommer in i Paradiset. Men detta vittnesbörd är mer än bara ord av tungan. Det är en ed, ett åtagande som måste uppfyllas. Det har villkor och krav som påverkar alla aspekter av livet. Det handlar om auktoritet - vad som egentligen styr vårt beteende och handlingar. Araberna från Quraish som vägrade att uttala dessa ord gjorde det eftersom de fullt ut förstod dess konsekvenser. Men muslimer upprepar det dagligen utan att tänka på vad det säger och medan deras handlingar och livsstil vittnar om något helt annat. Och ändå förväntar de sig paradiset!

I Koranen, har Allah (swt) varnat för självbelåtenhet i religionen liksom judarna och de kristna som felaktigt hävdar att Gud har gynnat dem framför andra och att paradiset är enbart för dem: "Här är det inte fråga om vad ni önskar eller vad efterföljarna av äldre tiders uppenbarelser önskar och hoppas. Den som gör ont skall straffas för detta och han skall varken finna beskyddare eller hjälpare vid sidan av Gud" (Koranen Surah al Nisaa 4:123)

Men många av dagens muslimer anser sig vara ett utvalt folk, allt medan de bortser från sin Herres kommandon, vänder ryggen till Sunnah (levnadsexempel) av Profeten (Frid vare med honom) och insisterar på ett världsligt liv långt ifrån den gudomliga lagens välsignelser ... kanske till och med går så långt att de förnekar vissa aspekter av denna lag. Seder och bruk, materialism, människan sociala system, nationella ledare och även sina egna böjelser delar nu den auktoritet som rätteligen uteslutande tillhör vår Skapare, ägare av Domedagen.

Belöningen för Paradiset är för stor för att inte ha ett pris. Detta pris är äkta tro som bevisas genom lydnad till Allah(SWT) och Hans budbärare(Frid vare med honom). Koranen säger: "Men den som har det eviga livet för ögonen och som riktar hela sin strävan mot detta (mål) och som har trons (visshet), sådana (som han skall se) sin strävan uppskattad (till dess fulla värde)" [Koranen Surah al Israa 17:19]

Vi måste återvända till Koranen, inte bara på ett känslomässigt eller akademiska sätt, men med en känsla för lydnad och handling. Vi måste ta reda på vad för slags människor Allah(Swt) har bett oss att vara och då blir som dem. Detta är vägen till paradiset.

* Alla Koranöversättningar är tagna från Koranens budskap av Mohammed Knut Bernström


<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa din vän om denna artikel:

Din väns email:
Ditt email:

Ditt namn:


©IslamGuiden:   islamguiden(a)gmail.com
www.islamguiden.com


Länktips:

Svenska:
Koranensbudskap
Moslim
Al-ibadah
Bilal
Islam
Hikma
Barnskolan
Quranaudio
Quranacademy
Konvertitguiden
Islaminfo
Muslimguide


English:
islam-guide.com
Muslimguide
Sultan
Islamway
Islamonline
Islamweb
Thisistruth
Islamicweb
Awareness
Moslim


Soumi:
Koraani
Islamopas


كوردى :
Zanstitajweed
Dangiislam
Muslimguide
Moslim


فارسى :
Ahlesonnat


العربية :
Al-islam
Islam-qa
Islamway
Sultan
Islamweb
Islamonline
Moslim
Muslimguide


Andra språk:

Al-islam
Islam-qa